
הדרכות ימי שלישי | כתיבה יוצרת שיטתית
היי, כאן לירון פיין.
כתיבה, כמו כל אמנות אחרת, היא 20% כישרון ו-80% טכניקה. בארה"ב מלמדים טכניקות כתיבה בסיסיות ומתקדמות באוניברסיטאות ובמכללות, אך בישראל התרבות הזו כמעט ולא קיימת. וחבל. הטכניקות האלה משדרגות את הכתיבה ללא הכר והופכות אותה לנגישה יותר ולמרגשת יותר.
מדובר בטכניקות מקצועיות, ברורות וקלות לשימוש. גם אם הייתם בהרבה מאוד סדנאות כתיבה - סביר להניח שאת הכלים האלה עוד לא קיבלתם.
כל יום שלישי, שעה 20:30, אני מקיים הדרכת כתיבה / אימון כתיבה / עריכה אונליין של טקסט של אחד התלמידים (שיעור מאוד מבוקש!) לחידוד, עדכון ושיפור הכתיבה שלך. השיעורים מתקיימים באמצעות מערכת וידאו קונפרנס פשוטה לתפעול ויציבה מאוד, כך שניתן להשתתף מהבית.
המחיר כמעט סמלי: 29 ש"ח לשיעור בלבד (מנוי חודשי)
כמובן שניתן כל חודש לסיים את המנוי ולבטל אותו. זו קניה בטוחה לגמרי, אני לא מחזיק איש בכוח :)
ההרשמה במחיר זה פתוחה עד התאריך 1.4.2017. אחריה המחיר יוכפל, אבל הנרשמים עד לסוף מרץ ישמרו על המחיר הנמוך הזה.
j
מהמפגשים הקודמים (קליק כאן לרכישה)
כתיבת הומור
זריקת הומור בריאה יכולה להפיח חיים כמעט בכל ספר, אבל הומור הוא הדבר הקשה ביותר לכתיבה. איך בכל זאת עושים את זה? בשיעור המפתח הזה נסיר את הלוט מעל הדבר המאיים הזה, נבין כמה טכניקות שיכולות לסייע לנו בבניית הומור, ונראה אותן קורסות מול העיניים, כמובן. הרי קשה לכתוב הומור.
צ'קליסט העמוד הראשון
האם יש לרבי מכר "סוד"? האם יש בהם משהו שמושך את הקוראים פנימה, ונותן להם יתרון על פני ספרים אחרים שמתחרים באותו מדף? סופרת וחוקרת ספרות בדקה את העמודים הראשונים של ברי מכר שונים, וגילתה שברובם המכריע ישנם אלמנטים חוזרים, שלא קיימים בספרים פחות מצליחים. היא קיבצה את האלמנטים האלה לרשימה נפלאה, שגם עושה הרבה שכל - כשחושבים עליה. בשיעור הזה נכיר את הרשימה, נעבור על האלמנטים בה, וגם נבדוק האם היא עומדת במבחן המציאות (ורבי המכר שיש למשתתפי השיעור בבית).
יצירתיות שיטתית
כתיבה יצירתית (הבדל משמעותי מכתיבה יוצרת) חשובה לנו מכמה סיבות. ראשית, כדי לכתוב משהו "חדש", אותו לא כתבו לפנינו. שנית, כדי ליצור עניין בקוראים ולהפתיע אותם. ושלישית, כדי ליצור עלילות מעולות, בהן גיבורים מסתבכים באופן יצירתי - ויוצאים מהסבך באופן עוד יותר יצירתי. לשמחתנו, ישנה תורה שלמה שמצליחה לייצר פתרונות יצירתיים והמצאתיים באופן שיטתי (קוראים לזה SIT). חלק מעקרונות התורה הזו מתאימים גם לתחום הכתיבה, ואחרי שעיבדתי אותם, הוספתי, קיצצתי והכנסתי לתנור - נוצר סט כלים נפלא, אותו כל כותב שרוצה להפתיע צריך להכיר. (סדרה בת שלושה שיעורים)
22 הכללים של פיקסאר
פיקסאר, הסטודיו האגדי שהוקם על ידי סטיב ג'ובס, נחשב לאחד מבתי הספר הטובים בעולם למספרי סיפורים. לפני מספר שנים "הודלפו" ממנו 22 כללים מנחים, לפיהם עובדים אנשי הקריאייטיב של פיקסאר כאשר הם נדרשים לייצר סיפורים נפלאים. הכללים האלה עשו המון רעש בעולם הקולנוע והספרות, והפ מקפלים בתוכם ניסיון ולקחים של מיטב המוחות בעולם. כל כותב צריך, לפחות, לדעת אותם. אם לא לפעול על פיהם. לראשונה בישראל, בעברית, עם הפרשנות שלי. יהיה מרתק.
הרגעים החזקים ביותר בספר (או בכל יצירה עלילתית) הם הרגעים שגורמים לנו להתרגש. להזיל דמעה, לרעוד, להריע. איך עושים את זה? כדי להבין את סודות הרגש, קודם כל נלמד מה באמת מרגש אותנו (אתם תופתעו, אולי). לאחר מכן נלמד טכניקה ספרותית ברורה ומדוייקת שתעזור לכם ליצור רגעים מרגשים גם בספרים שלכם. לבסוף נלמד גם מה לא לעשות, כדי שלא לקלקל לעצמנו. יהיו דוגמאות והמחשות, הכינו את הממחטות. לרכישה >
העריכה הלשונית לוקחת את הטקסט ומשדרגת אותו משמעותית. היא הופכת אותו לקריא יותר, חזק יותר, אפקטיבי יותר. בשיעור זה אני עורך, אונליין, קטעי טקסט שהתלמידים שלחו לי (בעילום שם, כמובן). אין לי מושג מה אקבל - אבל אני יודע שזה יהיה מעניין. לרכישה >
כשהסוף טוב, הרוב טוב. כמובן, אין כאן כוונה לסוף אופטימי בו הגיבור מנצח, אלא לסוף שמשאיר רושם חזק וחיובי על הקורא, ומוביל אותו אל הספר הבא שלך. איך עושים את זה? מאיזה טעויות נמנעים? שיעור חשוב לכל אחד שרוצה להגיע לסוף הספר שלו, מלא בטכניקות - כולל טכניקת הסיום המהדהד.
חצופים, חושפניים, שבורים ובעיקר מעניינים. בשיעור זה נלמד חמש טכניקות מתקדמות לדיאלוגים קצת שונים מהסטנדרטי. תתכוננו לפגוש את האירוע הפרוע. כן כן. האירוע הפרוע.
דמויות "אהיבות" הן דמויות שאנחנו אוהבים לאהוב, אוהבים לשנוא, ומעל לכל - אוהבים לקרוא. יש בהן את הצ'ארם הזה, המיוחד, שגורם לנו להתחבר אליהן ולגמוע בשקיקה כל משפט שהן זורקות וכל מעשה שהן עושות. אז מה, באמת, סוד הקסם שלהן?
כמובן שאין שום קסם. יש טכניקה. מסתבר שדמויות אהיבות נעות על פני שלושה צירים של תכונות יחודיות, אותם אפשר להבין וליישם די בקלות. בשיעור הזה נכיר את הצירים האלה, ונתייחד אינטימית עם שלוש טכניקות נוספות לכתיבת גיבורים שרוטים. גם אל פאצ'ינו יהיה שם.
תגידו מה שתגידו על הוליווד - לספר סיפורים היא יודעת, לרגש היא יודעת, וללמוד הצלחות (ולשכלל אותן) היא יודעת גם יודעת. הנוסחה ההוליוודית לסיפורים "שעובדים" פותחה בעקבות הסרט "קזבלנקה", ומאז גרמה למיליארדי דמעות, צחוקים וריגושים.
לא מדובר בנוסחה מתמטית יבשה. זה לא "רובוטריקים". למעשה, היא די תדהים אתכם ותגרום לכם לחשוב מחדש על הסרטים והספרים שקראתם, ושתכתבו. זה בהחלט חומר למתקדמים, אבל אם תשלטו בו - זכיתם. לא רק באוסקר.
עריכה עצמית בארבעה רבעים
יחסית לעריכה, הכתיבה היא משחק ילדים. ניתן לעשות אותה אינטואטיבית, זורמת, מהנשמה. העריכה, לעומת זאת, צריכה לקחת את הנשמה ולהעביר אותה במסנני השכל. היא רציונלית, קרה, מחושבת.
כל כותב חייב לדעת לערוך את עצמו, ולו כדי להתקדם משמעותית מהדראפט הראשון לדראפט השני והשלישי. הבעיה: אף אחד לא מלמד איך לערוך. עד עכשיו. בשיעור זה נכיר מספר כלים יעילים ביותר, וכנראה לא מוכרים בישראל, לעריכה עצמית ללא עורך. פרקטית, הוא יכול לחסוך לכם אלפי ועשרות אלפי ש"ח.
כתיבת אקשן
פרט להומור, כתיבת אקשן נחשבת לקשה ביותר. למה? כי מסובך מאוד להעביר אירועים מהמדיום הויזואלי למדיום הכתוב. מעבר לכך, מסובך מאוד לכתוב על דברים שמתרחשים במקביל, בו זמנית - כשאנחנו קוראים בטור, מילה מילה ומשפט משפט.
ואיך מסתדרים בלי פס קול מפוצץ? וסלואו מושנים? וקלוז-אפים? יש לזה שיטות ברורות וטכניקות שחשוב ללמוד. שיעור חובה לכל מי שרוצה לכתוב אקשן.
שבעה כללים לאירועים מחוללים
האירוע המחולל הוא הפיצוץ הקטן שבתחילת הספר שלכם. הוא זה שמפעיל את הגיבור, מתניע את העלילה, משחרר את הכדור השלג שיתגלגל וישנה את החיים של כולם, לנצח נצחים.
אבל איך לכתוב אותו טוב? כמובן שיש שיטה לזה, שיכולה גם לחסוך לכם זמן - וגם לשפר פלאים את הספר. את שבעת הכללים האלה לא תשכחו לעולם.
בין סיפור לסיקור
מה ההבדל בין יצירת סיפור – לבין סיקור הסיפור? בין בניית "מה שקרה שם", לבין הדרך בה אנחנו מספרים את מה שקרה שם?
הבנת ההבדל הזה יכולה ליצור אצלכם שינוי עצום בדרך בה אתם כותבים את הספר הנוכחי שלכם – ולבטח את הספר הבא. לצורך כך נגייס את כיפה אדומה, הזאב, הסבתא, ואת שומר היערות. נשחט פרות קדושות, נחולל שמות בסיפור הידוע, ונפתיע אפילו את עצמנו בדרכים חדשות לספר אותו.
הבטחה שלי: זה יהיה שיעור מהאגדות.
לכתוב כאילו שהשטן רודף אחריכם (הזנקת הננו ריימו)
חודש הננוריימו כבר כאן, וזו הזדמנות יוצאת דופן עבורנו לכתוב המון, עם דד-ליין לחוץ, כאילו שהשטן רודף אחרינו. 50,000 מילים בשלושים יום?!!?! זה נורמלי? לא, וכן. זה אתגר מטורף, ששווה להיכנס אליו ושווה להתמודד איתו.
למה? איך? ומה עושים כדי שהספר הזה, אותו נכתוב בנובמבר, גם יצא לאור? בשלישי הזה נקיים שיעור מיוחד ומורחב, ובאופן חד פעמי - גם פתוח לקהל בשידור אינטראקטיבי ישיר. במסגרת השיעור נלמד טכניקות לתכנון כתיבה מהירה במיוחד. התועלות לכל כותב שרוצה להיות מקצוען - עצומות.
עריכה באנגלית להוצאה באמזון
הוצאה באמזון צריכה להיות השאיפה כמעט של כל כותב, כי זו הדרך הכמעט יחידה להרוויח מהספר ולהתחיל קריירה בינלאומית של כתיבה. הבעיה, כמובן, היא שאנחנו כותבים בעברית, וצריך לתרגם. האם התרגום מספיק?
מנסיוני, לא. לאחר התרגום חייבים להעביר את הספר מספר שכבות של עריכה. בשיעור הזה נבין אותן לעומק, נראה כמה זה עולה ואיך אפשר למצוא עורכים מומחים באנגלית.
מספר טריקים לאמינות הספר
ספרות היא אמנות השקר. הכל בה בדוי: העלילה, הדמויות, הרקע. לשמחתנו, הקוראים רוצים להאמין לשקר הזה, וכך אנחנו נהנים מקרדיט מלא עם תחילת הקריאה. הבעיה: קל מאוד לאבד את הקרדיט הזה, ולגרום לכך שהספר יאבד אמינות (קוראים).
במפגש הזה נפגוש ונתרגל מספר טריקים חשובים מאוד, ולא מספיק ידועים, שיעזרו לנו לשמור על האמינות לאורך הספר ולתת לקוראים חוויה מספקת. חשוב מאוד!
חמש טכניקות לתקן ספר שהתקלקל
זה קורה לכל כותב: הספר מתקלקל בדרך. העלילה מתחרבשת, הדמויות עושות מה שבא להן והפרקים נראים תלושים ולא מחוברים זה לזה. מה עושים?
במפגש הזה נגלה חמש טכניקות יעילות וחשובות, שיתקנו את הספר שלך ויעלו אותו על דרך המלך.
חמש דרכים מקסימות לתת אופי לדמויות
דמויות הן דבר קשה. הן יצורים פיקטיביים שהסופר ממציא, תוך כדי שהוא צריך לארכן להם גם עלילה ורקע, ולגרום לכך שהן יקראו אנושיות, "מוצקות", וברורות. דמויות טובות יכולות לעשות את הספר. דמויות רדודות, לעומת זאת...
במפגש הזה נגלה חמש טכניקות מאוד קלילות לביצוע, שיעניקו אופי לדמויות שלכם. גם אם תחליטו לאמץ רק אחת מהן בכל ספר, כבר הרווחתם בענק. וכמובן, אפשר גם לשלב, לפתח ולשכלל. מפגש חשוב, במיוחד אם הדמויות הן החלק שקשה לכם אישית לכתוב.
טכניקות הפיתוי של הספר
ספר הוא כמו ילד. נותנים לו את הנשמה, משקיעים בו המון, אבל ברגע שהוא יוצא מהבית - הוא צריך להתמודד בעצמו בעולם האכזרי, להתחרות באחרים ולפתות לבדו את הקוראים. איך נוכל לעזור לו לעשות את זה?
במפגש הזה נגלה את שלושת האלמנטים החשובים ביותר, שהספר יכול להשתמש בהם כדי לפתות את הקוראים. בלעדיהם - אין לו סיכוי. אבל כשהם מבוצעים טוב, הוא בהחלט יכול לעשות את זה לבדו, בעולם הגדול.
את טכניקות הפיתוי האלה נכיר לעומק, נגלה פטנטים סודיים שישפרו אותן מאוד, והכי חשוב: נדע מה לא לעשות, ובאילו מלכודות נפוצות לא ליפול. מפגש חשוב ביותר לסופרים עצמאיים, שחייבים לדעת על שיווק הספר הרבה יותר ממה שמוכנים לגלות לכם.
סקריבנר: תוכנת הכתיבה שתשנה את החיים שלך
כולנו כותבים ב-Word (או בגוגל דוקס), אבל כשמדובר בכתיבת ספר - מתברר שאנחנו משתמשים בתוכנה הלא נכונה. היא מסורבלת מדי, מתייחסת לטקסט כאל גוש אחד גדול, ופשוט אינה עוזרת לכותבים. לא שמתם לב לזה! אבל רק בגלל שלא ידעתם שאפשר אחרת.
בארה"ב יודעים. הלהיט הענק ביותר אצל הסופרים (והתסריטאים) האמריקאים בשנים האחרונות עונה לשם סקריבנר (scrivener), ובשנה האחרונה גם אני מכור. ניצלתי את היתרונות המדהימים של סקריבנר כדי לכתוב ולערוך שני ספרים, ואני פשוט לא יכול לדמיין לעצמי חזרה ל-Word. זה יהיה כמו לחזור לכתוב בקולמוס וקלף. למה? איך? ומה? בשיעור הקרוב אסביר את הכל.
חשוב: כדי שתוכלו להבין ולנסות, תצטרכו את התוכנה אצלכם! נא להוריד ולהתקין אותה אצלכם במחשב לפני השיעור.
בלינק הזה תוכלו לרכוש אותה,
מעגלי עלילה
אולי לא שמעתם על המונח הזה מעולם, אבל הוא עומד בבסיס כל תכנון ספר - וגם של כל כתיבה לא מתוכננת. מעגלי הסיפור, ברגע שמבינים אותם, יכולים להציל אתכם מ"תקיעה" - וגם לפתור את הבעיה המאיימת על כל ספר: האמצע המשעמממממם.
נחמד מהם אותם מעגלי עלילה, למה אתם חייבים להשתמש בהם - ושתי דרכים מאוד מאוד קלות לעשות זאת.
10 דרכים לרתק את הקוראים
כתיבה טובה יודעת לסחוף את הקוראים מפסקה לפסקה ומפרק לפרק. כתיבה כזו תשאיר את הקוראים תמיד במתח בריא, תמיד להוטים לגלות "מה יקרה הלאה". איך עושים את זה? מסתבר שגם אם הסיפור מרתק, המתח לא מובטח. אלא אם משתמשים בעשר הטכניקות אותן אלמד בשיעור הזה.
הטכניקות האלה הן מסוג הדברים שיגרמו לכם להגיד משהו בין "ידעתי שזה ככה", לבין "איך לא חשבתי על זה בעצמי?" הן פשוטות, ברורות, וכשיודעים אותן? גם קלות לביצוע.
בא לכם לשדרג את הספר? זו, אולי הדרך הכי קלה לעשות זאת.
הוצאת הספר (כמעט) חינם
הפעם, לא שיעור כתיבה יוצרת - אלא שיעור אורח, שמספר מה עושים עם הכתחיבה. זו הזמנה מיוחדת לחברי המועדון לגלות איך הם מוציאים ספר דיגיטלי חינם (בלעדי לחברי מועדון!), עם אוצר מטורף של בונוסים והפתעות שיעשו לכם שמח - לא מה שהכרתם!
זו הרצאת אורח של אבי ליפשיץ, מהוצאת סגול, שיוציא לחברי המועדון את הספרים שלהם. המקומות מוגבלים מאוד וצפויים להיתפס במהירות.
חינם לחברי המועדון, 100 ש"ח לאורחים.
לכתוב בשיטת סטיבן קינג
זה הולך להיות חם, מותח ומעורר אימה. קבלו: סדנה ייחודית ליצירת עלילות בשיטת סטיבן קינג (כן, זה מ"הבועה", "הניצוץ", "אני והחבר'ה", "חומות של תקווה" ו"גרין מייל" ). הגאון הספרותי הזה פיתח שיטה ייחודית ליצירת עלילות, ואנחנו עומדים ללמוד אותה - ולפתח את הקינג הקטן שיש בתוך כל אחד מאיתנו.
תתכוננו להרפתקאת כתיבה מטורפת, שתגלה לכם עולם חדש של אפשרויות.
אני מתרגש להעביר את הסדנא - מקווה שאצליח לעמוד בציפיות.
פסקאות ומעברים
הפסקה היא אחת מאבני הבניה הבסיסיות של הטקסט. היא משמשת לתיאורי תפאורה, לתיאורי פעולה, למחשבות של הגיבור - בעצם, כמעט לכל דבר שאינו דיאלוג.
איך כותבים פסקאות קולחות ומלאות עוצמה? איזה סוגי משפטים צריכים להיות שם? השיעור הקרוב יכלול לא מעט תרגול בכיתה, ויכיר לכם מספר טכניקות שילוו אתכם שנים קדימה. לחיי הכתיבה הקולחת!
גיבורים ורשעים
הגיבור של הספר צריך להיות הדמות הכי מעניינת בו. איך נהפוך אותו לכזה? איך נאפיין אותו? מה נעשה כדי שהקוראים יאהבו אותו?
ומנגד, נמצא ה"רשע". האנטגוניסט. הוא לא פחות חשוב, כי בלעדיו אין באמת קונפליקט. אבל איך ניצור אנטגוניסט "טוב"? איך נגרום לקורא לאהוב לשנוא אותו? ומה עושים כשאין אנטגוניסט ברור?
בשיעור הזה תקבלו מספר כלים חשובים מאוד, שיכולים להציל את הגיבור שלכם... ואת הספר כולו.
14 הסצנות שיצילו את הספר שלך
בדרך כלל אני לא אוהב הבטחות מפוצצות, אבל הפעם מדובר בהבטחה שגם מקיימת. 14 סצנות מפתח שכמעט כל ספר חייב, שכמעט כל ספר יכול להיעזר בהן, ויכולות להוות שלד ללא מעט ספרים.
הסצנות האלה מיוחדות כי הן עוסקות בטבע האנושי, בהבטחות של הסופר לקוראים - ולהנאה שהקוראים יכולים לקבל מהספר. כשהכרתי אותן בעצמי, בפעם הראשונה, התקשיתי להאמין... אבל עכשיו אני true believer.
כהרגלי, לקחתי את התיאוריה שמאחורי העניין והפכתי אותה לפשוטה ולקלה מאוד ליישום. זה שיעור שכל סופר עלילתי צריך בתיבת הכלים שלו.
דיאלוגים
להיות דיאלוגיסט זה מקצוע. באמת. ישנם תסריטאים שמתמחים בכתיבת דיאלוגים, ואני עצמי הייתי בתפקיד הזה מספר פעמים. וכשכותבים ספר, לדיאלוגים בו יש משקל מיוחד. וטכניקה מיוחדת.
אני קורא לדיאלוגים, בפאפרזה על הביטוי של פון קלאוביץ, "המשך העלילה באמצעים אחרים". ניתן להעביר עלילה שלמה על ידי דיאלוגים, כפי שמחזאים עושים. אבל בספר, הדיאלוגים גם נותנים לדמויות קול, ומשמשים בתפקידים נוספים.
קשה לכתוב דיאלוגים טובים. אבל במפגש הקרוב אני אצא למסע אל אמנות הדיאלוג, ואלמד את הטכניקות החשובות ביותר שיהפכו את הדיאלוגים של הספר שלכם לטובים, רבי משמעות וטעימים לעין. לא לפספס.
תיאורים תיאורים תיאורים
התיאורים מכניסים את הקורא אל תוך הראש של הכותב. הם מציירים לו את העולם, מראים את הדמויות, ויכולים להעשיר את הספר משמעותית. אבל יש בעיה.
כשאנחנו מתארים, כלום לא קורה. כשכלום לא קורה, משעמם לקורא. אז... איך מתארים נכון דמויות, נופים ומצבים? מתי עושים את זה? ואיך גורמים לתיאור לא להישמע כמו ויקיפדיה?
במפגש הקרוב אני אצלול אל אמנות התיאור, ואלמד מספר טכניקות ממזריות שיהפכו את הנרטיב של הספר לססגוני ו... יעיל יותר. גם כאן, חלק מהטכניקות יעילות מאוד לשדרוג טקסט קיים.
5 דרכים מבריקות להתפתחות דמויות
דמויות הן המנוע של הספר. ולא מדובר רק בגיבור או בדמות המרכזית, גם דמויות המשנה נותנות כתף ומסיעות את הספר קדימה. דמויות כתובות היטב גורמות לנו להתאהב בספר (ובסופר). אבל איך כותבים דמויות טובות?
כמובן שזה נושא ענק, שיכול לפרנס עשרה מפגשים (זה עוד יקרה). אבל גיליתי שאחת הבעיות הגדולות ביותר בכתיבה היא "גידול" הדמויות. תיאור ההתפתחות שלהן. ושוב - לא רק הדמויות הראשיות, אלא גם דמויות המשנה.
במפגש הקרוב אני אלמד מספר "פטנטים" וכללי יסוד שחייבים לדעת, כדי ליצור התפתחות מבריקה של דמות. מה שיפה בזה, שזה יכול לעבוד על כל דמות, בכל ספר, גם אם הוא כבר לקראת סיום הכתיבה.
בניה נכונה של סצנות
הסצנה היא אבן הבניה הבסיסית של הסיפור. לצערי, רק מקומות מעטים מאוד בישראל מלמדים איך לכתוב אותה נכון.
למעשה, יש כל כך הרבה דרכים בהן ניתן להרוס סצינה טובה, שבלי הדרכה - כמעט מובן מאליו שזה יקרה. וכשאני אומר "להרוס", אני מתכוון לכך שהקורא לא יבין אותה, או לא יתרגש ממנה, או לא יקבל דרכה העמקה אל הדמויות.
במפגש הקרוב אני אלמד טכניקה אמריקאית, מנוסה ועובדת היטב, לכתיבה נכונה של סצנות. בניה, צעד אחר צעד, של סצנות שפשוט עובדות.
אחרי שתכירו אותה, לא תבינו איך בכלל כתבתם אחרת, קודם.
"להראות! לא לספר"
מי שלמד קצת כתיבה, סביר שכבר מכיר את אחד הכללים הבסיסיים ביותר: עדיף "להראות" לקוראים את התוכן, ולא "לספר" אותו.
להמחשה: אפשר לספר לקוראים שנורית דחתה את החיזורים הנואשים של יוסי. אבל עדיף "להראות" את זה. לכתוב שיוסי הביא לנורית פרח ותפוח. אבל נורית אכלה את התפוח, את הפרח זרקה בחצר, והלכה לשחק עם ילד אחר.
ההבדל בין שתי הגישות ברור.
בפועל, קל להגיד מה צריך לעשות - אבל לא תמיד קל לעשות.
במפגש הקרוב אני אלמד טכניקת מפתח, מקורית ומדהימה, שמאלצת את הכותב (בעדינות) לשדרג את הכתיבה שלו... ולהראות, לא לספר.
תכנון סדרה
העולם עובר לסדרות. בקולנוע, בטלוויזיה, וגם, כמובן, בספרים. קל יותר להצליח כך, להעניק חוויה משמעותית לקוראים, ולבסס קהל נלהב שעוקב אחרי כל מה שתכתבו.
דוגמאות יש המון: הארי פוטר ועד למשחקי הרעב, מג'יימס בונד (של איאן פלמינג) ועד לג'ק ריצ'ר בואכה דן בראון. כתיבת סדרות היא האמנות החדשה, וכותב שלא מתכנן להוציא סדרה - מפספס את הקוראים שלו.
במפגש הקרוב אני אלמד איך לתכנן סדרה נכון ואפקטיבי, ולא פחות חשוב: איך להפוך ספר קיים שלכם לסדרה.